Edició 2010   |   Edició 2009   |   Edició 2008   |   Edició 2007   |   Edició 2006

Edició 2009

El Programa Innovadors ’09 concedeix 200.000 euros a tres iniciatives empresarials innovadores.

Un outlet digital, fixacions per a esquis millorades i una tecnologia web que treballa amb diversos traductors alhora, són les tres propostes guanyadores.

ADI (Andorra Desenvolupament i Inversió) ha concedit 100 mil euros en qualitat de préstec al projecte IT World Media, i dos premis de 50 mil euros, un per al pla empresarial Fixacions Virtus i un altre per Andorra Best Price.

El Programa Innovadors és un concurs internacional de plans d’empresa que concedeix Andorra Desenvolupament i Inversió, i que aquest any celebra la seva quarta edició. L’objectiu és avaluar els millors projectes empresarials, contribuint així a l’enfortiment i a la diversificació de l’economia nacional a través de la creació de nou teixit empresarial que aporti valor afegit.

El jurat del Programa Innovadors ’09, format per experts d’Esade Business School Barcelona i HEC París, ha reconegut el mèrit de l’empresari Roger Sindreu, soci fundador d‘IT World Media, per la creació d’una tecnologia web que trenca amb les barreres lingüístiques a Internet, facilitant als usuaris l’accés a continguts en altres idiomes.

En aquesta tasca, IT World Media funciona com una plataforma que genera la possibilitat de rebre els continguts de planes web en qualsevol llengua, podent a més corregir-los i revisar-los per millorar-ne la qualitat. Per tot això, ADI ha guardonat el projecte empresarial de Sindreu amb el Premi d’Ajut al Desenvolupament Empresarial (que consisteix en un préstec de 100 mil euros a retornar sense interès).

Degut a la creativitat i a la qualitat dels vuit finalistes, el Jurat ha decidit que el Premi de 100 mil euros al millor projecte de Creació d’Empresa es reparteixi entre dues iniciatives que mereixen per igual el reconeixement al talent empresarial. És per això que els projectes Fixacions Virtus, de l’empresa Tristaina S.L., i Andorra Best Price, ambdues andorranes, han estat guardonades amb 50 mil euros cadascuna.

La proposta de Fixacions Virtus, Tristaina S.L, concebuda pels emprenedors Carles Xavier López i Alexis Puig, és posar al mercat una nova fixació per a esquis de muntanya que combina les prestacions de les fixacions lleugeres amb la tecnologia de les fixacions segures, obtenint com a resultat un equipament de poc pes però altament rendible.

Paral·lelament, Andorra Best Price finançarà el seu projecte empresarial amb 50 mil euros. La iniciativa pretén contribuir a gestionar els excedents d’estoc dels comerços andorrans. Andorra Best Price es desenvolupa a través d’una plataforma web que funciona com un outlet on els comerciants andorrans promocionen i venen els seus excedents. La idea és crear un producte similar a “vente privée” a França, o a “Privalia” a Espanya. Andorra Best Price és un projecte de Jordi Balletbó, Martí Martínez i Miquel Armengol.

Experts de les escoles de negoci Esade Business School Barcelona i HEC París formen part del jurat que selecciona els finalistes i guanyadors del Programa Innovadors. Els premis, com en cada edició, s’han lliurat en el marc del The Future of Europe Summit – La Cimera sobre el Futur d’Europa-.

Candidats finalistes del premi INNOVADORS '09
 1. Projecte: Fixacions Virtus, Tristaina S.L.
  Emprenedor: Carles Xavier López Molina i Alexis Puig
  Descripció: Disseny, fabricació i comercialització d’una nova fixació d’esquí de muntanya que combina el millor del segment de les fixacions lleugeres amb el millor de les fixacions segures, en un mercat que no para de créixer.

 2. Projecte: Animaviva
  Emprenedora: Ilke Angela Marechal
  Descripció: Animaviva és una editorial multilingüe i multimèdia amb vocació internacional, que vol potenciar el mercat del llibre del futur emprant les innovacions més punteres.

 3. Projecte: Global Free Stock Exchange
  Emprenedors: Alex Armengol
  Descripció: Desenvolupament d'una plataforma tecnològica de borsa de valors innovadora que pretén sostreure les ineficiències de les borses actuals i contribuir a la millora a través dels seus components tecnològics i estratègics.

 4. Projecte: Dret online
  Emprenedora: Esther Domínguez
  Descripció: Servei d’assessoria jurídica online adreçat a empreses i persones físiques. El projecte és pioner i innovador, i ofereix una assistència en tots els àmbits jurídics, de manera ràpida, directa i segura alhora que cerca una millor proximitat amb el client final.

 5. Projecte: Decorem
  Emprenedor: Gustavo Prodoprigora
  Descripció: Decorem és una empresa sòlida que busca créixer mitjançant la internacionalització del seu negoci a partir d’una gamma de tres productes, amb un equip humà molt preparat i qualificat, i amb el projecte d’abastar tres mercats geogràfics: Andorra, França i Espanya.

 6. Projecte: IT World Media
  Emprenedor: Roger Sindreu
  Descripció: La missió d'IT World Media és de trencar amb les barreres lingüístiques a Internet i facilitar l’accés dels usuaris a continguts en altres llengües de manera totalment transparent. Amb la utilització d’una tecnologia punta força innovadora es dóna la possibilitat als usuaris d’accedir a continguts fins ara inaccessibles i de poder revisar i corregir els continguts proposats. 

 7. Projecte: Andorra Best Price
  Emprenedors: Jordi Balletbó, Martí Martinez i Miquel Armengol
  Descripció: Andorra Best Price vol ser una eina útil i pionera per als comerços del país, ja que ajudarà a gestionar els seus excedents d’estoc a través d’una plataforma atractiva "business to consumer"

 8. Projecte: Dogcand
  Emprenedora: Anna Marquès
  Descripció: El projecte Dogcand té com a objectiu crear un centre caní d'alt nivell on s’integrin diferents activitats. Una de les finalitats és tenir una doble labor social amb la recuperació d’animals abandonats i la realització de teràpies amb persones discapacitades.