Edició 2010   |   Edició 2009   |   Edició 2008   |   Edició 2007   |   Edició 2006

Edició 2010

Un projecte de biotecnologia i un portal d'esports d'aventura guanyen el Programa Innovadors'10

ADI atorga, en el marc d'aquest concurs de plans d'empresa, 100.000 euros a cadascuna de les iniciatives empresarials

Xtremgo, un portal d'esports d'aventura encapçalat per Mathieu Lefort, i Andorracell, un projecte de biotecnologia, han guanyat la cinquena edició del Programa Innovadors, en les categories de Desenvolupament Empresarial i Creació, respectivament, amb una dotació econòmica de 100.000 euros cada una.

ADI, que organitza aquest concurs internacional de plans d'empresa, concedirà 100.000 euros al projecte Xtremgo, com a guanyador en la categoria Desenvolupament Empresarial, i la mateixa quantitat a Andorracell, en la categoria de Creació d'empresa.

El Programa Innovadors és un concurs internacional de plans d'empresa que organitza ADI -Andorra Desenvolupament i Inversió-, i que aquest any celebra la cinquena edició. L'objectiu d'aquesta iniciativa és ajudar a desenvolupar projectes empresarials, contribuint així a l'enfortiment i a la diversificació de l'economia nacional a través de la creació de nou teixit empresarial que aporti valor afegit.

El jurat del Programa Innovadors '10, format per experts d'Esade Business School Barcelona i HEC París i de dos representants del país, ha reconegut el mèrit de l'emprenedor resident de nacionalitat francesa Mathieu Lefort, per XTREMGO en la categoria Desenvolupament Empresarial. Aquest projecte es tracta d'un marketplace en línia entre proveïdors i usuaris d'esports d'aventura que permet realitzar reserves de forma directa a grups o particulars. També permet les interaccions socials dels usuaris dels serveis (ràtings, comentaris i recomanacions).

El Jurat ha decidit concedir el premi Creació a ANDORRACELL. El projecte dels investigadors francesos Fabien Prevots i Lin Zeng i l'andorrà David Vilanova. Andorracell serà una societat de biotecnologia on l'activitat principal serà prestar un servei d'alta qualitat en la preparació de cèl•lules mare a partir de la sang de cordó umbilical, amb la finalitat de fer recerca en benefici de les indústries farmacèutica, cosmètica i biotecnològica.

La dotació econòmica de 200.000€ es farà efectiva quan els emprenedors tinguin l'empresa creada i registrada.

El Jurat ha elogiat el nivell dels vuit finalistes en les dues categories, que van ser proposats per un Comitè Tècnic encarregat de seleccionar-los entre els 26 candidats que van presentar el seu pla d'empresa en la cinquena edició dels Premis INNOVADORS.

Els premis s'han lliurat en el marc de la primera edició del Fòrum Econòmic Andorra 2010.

Candidats finalistes del Programa Innovadors '10
 1. Projecte: ANDORRACELL (Guanyador)
  Emprenedors: David VILANOVA - Fabien PREVOTS - Lin ZENG
  Categoria: Creació
  Descripció: Andorracell una societat de biotecnologia on l'activitat principal serà prestar un servei d'alta qualitat en la preparació de cèl•lules mare a partir de la sang de cordó umbilical, amb la finalitat de fer recerca en benefici de les indústries farmacèutica, cosmètica i biotecnològica.

 2. Projecte: CLIENTING ONE
  Emprenedora: Maria Victòria TURMO
  Categoria: Creació
  Descripció: Es basa en la creació d'una targeta comercial única “Andorra Shopping Card” per als clients turistes i residents del Principat d'Andorra i que aportarà avantatges als establiments adherits. El projecte “Clienting ONE” aportarà serveis innovadors de fidelització de clients i campanyes de màrqueting conjuntes per captar noves compres.

 3. Projecte: MINDWELLNESS
  Emprenedors: Joan ARMENGOL - Xavier PIRLA
  Categoria: Creació
  Descripció: L'enginy Mindwellness és el resultat d'un sistema innovador de relaxació multisensorial basat en les tècniques més avançades de la PNL (programació neurolingüística) i freqüències binaurals d'última generació.

 4. Projecte: TEK 8 ACTITUD
  Emprenedors: Eric BEAUTE i Jean-Cristophe Queyroux
  Categoria: Creació
  Descripció: TEK 8 fabricarà un article d'esport en la gamma dels Xgames, el TK8. Aquest article és un pal saltejador o pogo stick que permet realitzar salts superiors a 150 cm. d'alçada.

 5. Projecte: XTREMGO (Guanyador)
  Emprenedor: Mathieu LEFORT
  Categoria: Desenvolupament Empresarial
  Descripció: Xtremgo és un marketplace en línia entre proveïdors i usuaris d'esports d'aventura que permet realitzar reserves directes a grups o particulars. També permet les interaccions socials dels usuaris dels serveis (ràtings, comentaris i recomanacions).

 6. Projecte: IF RENT
  Emprenedors: Francesca RUIZ- Carles PORTE
  Categoria: Desenvolupament Empresarial
  Descripció: Obertura d'una oficina de vehicles de lloguer que busca flexibilitzar el servei al client per adaptar-se a les seves necessitats. El projecte consisteix en obrir una oficina que permeti cobrir l'eix Andorra-Lleida (Estació AVE).

 7. Projecte: GAIA ENERGETICS
  Emprenedor: Pierino PUIGSUBIRA
  Categoria: Desenvolupament Empresarial
  Descripció: Empresa de serveis energètics integrals que ofereix solucions claus en mà i productes de finançament a partir dels estalvis energètics generats.

 8. Projecte: LA BONA PASTA
  Emprenedors: Angelo GUITART - Daniel MUÑOZ (CIBUS GROUP)
  Categoria: Desenvolupament Empresarial
  Descripció: Dotar a la restauració de sistemes i procediments de treball que permetin gestionar, de manera eficient i simple, diferents tipologies de restaurant professionalitzant el sector i proposant nous conceptes de restauració.