Edició 2010   |   Edició 2009   |   Edició 2008   |   Edició 2007   |   Edició 2006

Edició 2006

Texbor i "Animació audivisual" guanyen els premis INNOVADORS'06

L’empresa Texbor, amb el projecte "Eslingues intel·ligents", i Enric Canals i Toni D’Ocon, amb el projecte "Animació audiovisual", van guanyar el Programa Innovadors'06 i van rebre una dotació econòmica de 112.500 euros cadascun. El Premi, d’àmbit internacional, té la missió d’incentivar el creixement del teixit empresarial andorrà a través de la creació d’empreses com a través del creixement de les existents. El cap de Govern, Albert Pintat, va presidir la cerimònia de lliurament dels guardons Innovadors, que es va celebrar el dia 30 de novembre a l’Hotel Roc Blanc d’Escaldes-Engordany.

 • El projecte "Eslingues intel·ligents", de Texbor, és l’entrada al mercat d’un nou producte que incorpora les noves tecnologies per convertir les eslingues tèxtils convencionals per al transport aeri de materials en ‘intel·ligents’, ja que incorporen una ‘caixa negra’ que informa de l‘estat de l’eslinga, cosa que millora la seguretat en el transport amb helicòpter.
 • "Animació audiovisual", d’Enric Canals i Antoni D’Ocon, preveu la creació d’una empresa andorrana de producció audiovisual d'animació per a l’elaboració i la distribució al mercat mundial de dibuixos animats per a televisió. Complementàriament, l’empresa impulsarà la posada en marxa d’una escola andorrana d'animació.

 • Bioclim, de Jordi Llovera, de l’empresa Enginesa, va emportar-se el tercer premi, valorat en 50.000 euros, pel pla d’empresa sobre producció i comercialització d’un programari de disseny d’edificis energèticament eficients, especialitzat en la simulació tèrmica dels edificis i l’optimització del consum d’energia. Més info a www.bioclim.com

 • L’empresa Touchemoa, de Susagna i Emma Herrador, va emportar-se el premi especial per al retorn de talent a Andorra, dotat amb 50.000 euros. El pla d’empresa consisteix en la concepció d’una línia de roba de disseny, còmoda i d’alta qualitat. L’equip està format per dues andorranes que van començar el projecte empresarial a Barcelona i que desitgen ara establir l’activitat a Andorra.

A la cerimònia de lliurament del Programa Innovadors van assistir-hi més d’un centenar de persones, entre les quals hi havia els membres del Jurat i del Comitè Tècnic del
Premi i nombrosos candidats, entre d’altres. L’acte també va ser presidit per Jordi Robert, cap de l’OIE, i per Javier Echarri, president del Jurat. Robert va deixar palès que el 2007 es tornarà a convocar el Programa Innovadors, dirigit a empresaris i emprenedors.

Els set finalistes premiats amb 10.000 euros cadascun són:
 1. Agora, Àlex Casanovas. Gestió d’infraestructures TIC: plataforma per afavorir la programació amb ‘software’ lliure.

 2. Andorra Plató, Segarra i Terés - Àlex Terés. Gestió i coordinació d’un conjunt de serveis necessaris per a la realització de produccions audiovisuals.

 3. Aracneco, Josep Sobrevias i Narcís Vinyolas. Fabricació d’un robot per netejar canonades d’extracció de fums.

 4. Booo.com, Cyril Attia. Accés a un escriptori virtual (i descàrrega d’aplicacions) mitjançant una simple connexió a internet i a la pàgina web Booo.com. Accés a internet a través de la televisió gràcies a la Booox.

 5. Certifica.ad, Genis J. Campillo. Solucions d’identitat digital i signatura electrònica.

 6. Dant SA, Miquel Clua i Marc Miró. Solucions per a l’optimització de la intermediació en el mercat laboral gràcies al disseny i la comercialització d’aplicacions en línia estàndard i específiques.

 7. Producte Financer Hipotecari, Xavier Deu. Finançament de la compra d’un habitatge gràcies a la inversió d’un soci capitalista, que no té dret d’ús però sí dret a certes retribucions sobre la venda de l’habitatge.
El Jurat va atorgar tres mencions especials:
 1. En R&D Aracneco, Josep Sobrevias i Narcís Vinyolas Fabricació d’un robot per netejar canonades d’extracció de fums.

 2. Per a la idea original Producte Financer Hipotecari, Xavier Deu Finançament de la compra d’un habitatge gràcies a la inversió d’un soci capitalista, que no té dret d’ús però sí dret a certes retribucions sobre la venda de l’habitatge.

 3. Per al projecte sense ànim de lucre Andorra Financers, Alexis Estopiñán i Yolanda Pastó Fundació per estructurar la professió financera i fomentar la formació i la R&D.

Dels 15 candidats que van arribar a la final del Premi, d’entre els 41 projectes empresarials que s’hi van presentar, cal destacar:

Els dos finalistes del premi especial (sense doctació econòmica)

 • Goclipping, César Rodríguez
  Estudi de màrqueting permanent a través del posicionament de l’empresa a la premsa.

 • Padern, Rosa Gili
  Solucions "e-government" que tracten el conjunt de serveis oferts per l’Administració pública als ciutadans.

Finalistes no premiats (sense dotació econòmica):

 • Adgec, Jordi Clua
  Programa de gestió comercial ‘on line’ accessible remotament des de qualsevol lloc de treball connectat a internet.

 • Andorra Financers, Alexis Estopiñán i Yolanda Pastó
  Fundació per estructurar la professió financera i fomentar la formació i la R&D.