Edició 2010   |   Edició 2009   |   Edició 2008   |   Edició 2007   |   Edició 2006

Edició 2008

Diving Andorra i Síntesi Disseny guanyen els premis INNOVADORS'08

Andorra la Vella, 27 de novembre del 2008: L'Oficina per a la Innovació Empresarial (OIE) del govern d'Andorra ha anunciat avui el resultat del concurs internacional INNOVADORS'08. El Programa Innovadors guardona els empresaris que hagin presentat iniciatives empresarials per crear o diversificar la seva activitat i contribuir a l'expansió dels negocis i el dinamisme a Andorra.

Aquest any, els guanyadors en les diferents categories són:

 • Creació: DIVING ANDORRA (Héctor Encuentra i Raül Baró)
  Diving Andorra va ser creada per dos submarinistes plens d'entusiasme que van pensar que es podien guanyar la vida amb la seva activitat preferida: fer submarinisme en llacs de muntanya. Volen que Andorra esdevingui el país líder en submarinisme en alçada gràcies als llacs naturals i artificials que hi ha al país. Diving Andorra ofereix serveis de lleure com ara submarinisme en llacs gelats i certificats però també duu a terme activitats de R&D com ara comprovacions de materials o estudis geològics i biològics.
 • Diversificació: SINTESI DISSENY (Joan Nadal)
  Síntesi Design va ser creada per un dissenyador gràfic i industrial que estava especialitzat en disseny ecològic i solucions sostenibles. És assessor de diverses empreses pel que fa al disseny ecològic i també treballa en conceptes, tot creant objectes ecològics com ara el "Bobhanger", un penjador fet de materials reciclats com ara cartró i ampolles de plàstic. El seu objectiu és crear, almenys, un nou producte cada any per al mercat de productes promocionals, que té un valor de 18.000 milions de dòlars a Europa.

Ambdós han estat guardonats amb 100.000 €.

Els premis van ser lliurats per Martin Varsavsky, el conegut empresari, fundador de Jazztel i Ya.com, i Albert Pintat, Primer Ministre d'Andorra dins del marc de la cimera The Future of Europe Summit, unes jornades que reuniran els principals polítics, professors universitaris i executius a Andorra per reflexionar sobre la sostenibilitat econòmica i les noves oportunitats que representa.

El Programa Innovadors va ser lliurat per primera vegada per l'OIE el 2006 amb l'objectiu de diversificar l'economia andorrana i millorar l'entorn empresarial. El Premi Creació es dóna als projectes empresarials que es troben en fase inicial i el Premi Diversificació guardona projectes de negocis Andorrans o de fora que volen diversificar la seva activitat a Andorra.

L'OIE va rebre més de 50 iniciatives durant el 2008. 30 iniciatives van prendre part en el concurs. De les 9 finalistes, 4 eren de ciutadans espanyols, 4 d'andorrans i 1 d'un ciutadà francès.

Finalistes en la categoria de Creació:
 • HABITISSIMO - Sr. Jordi Ber Inspirat en el model de les "pàgines grogues", Habitissimo és una plataforma virtual del sector de l'arquitectura i de l'interiorisme que permet fer obres i reformes a les llars. Els fabricants i les marques de materials de construcció tenen un accés directe als seus clients, en un negoci basat en els nous comportaments de la generació Internet.

 • CAP K - Sr. Marc Capdepuy
  Activitat que pretén adaptar una tecnologia innovadora d'amortiment dins les sabates de vestir per a home i dona, amb l'objectiu de limitar l'efecte dels impactes i de les vibracions que afecten les articulacions, i els ossos, i que provoquen patologies a llarg termini. S'aprofita una tecnologia única que prové de la indústria espacial.

 • DIVING ANDORRA - Srs. Raúl Baró i Héctor Encuentra
  Diving Andorra vol fer d'Andorra el primer país subaquàtic d'alta muntanya a través del turisme lúdic, el salvament i el socorrisme, la investigació geològica i biològica i el desenvolupament de material específic. Un desafiament per promocionar Andorra com a referència en aquesta disciplina.

 • PRODUCCIONS i SERVEIS AUDIOVISUALS DEL PIRINEU - Sr. Jordi Albà
  Creació d'una "Andorra Film Commission", que posicionarà el país com a indret ideal per a la producció audiovisual. Aquest tipus d'entitats promouen l'àrea geogràfica, preparen l'entorn i gestionen tots els aspectes requerits pels productors, tant burocràtics com d'organització. Facilitar tots aquests tràmits és fonamental per a qualsevol producció.

 • IP4W - Srs. Jorge Isern, Miquel Huguet i Josep Carbonell
  IP4W és una plataforma mundial de transferència de tecnologia patentada o de propietat industrial i intel·lectual entre els propietaris de la tecnologia i els interessats a disposar-ne dels drets i explotar-los. La plataforma permet interactuar, obtenir informació i generar fluxos de capital entre les parts, de forma segura i fiable.

 • CRYOSALUS - Sr. Cristian Bellsolell
  Cryosalus proposa un sistema innovador que aplica alta tecnologia per congelar fruites i hortalisses sense que se'n perdin les propietats organolèptiques, com les olors, els sabors, la textura i l'aspecte. Procediment patentat amb altes expectatives de negoci per tot Europa.
Finalistes en la categoria de Diversificació:
 • CLICK& - Srs. Robert Pere Vilagran i Daniel Moner
  Empresa multimèdia amb una arquitectura de sistemes informàtics de treball en línia a temps real, a través de diferents aplicacions de creació pròpia (I+D+i) orientades a la gestió i la comunicació, destinades a usuaris d'estaments públics i privats.

 • SÍNTESI DESIGN - Sr. Joan Nadal
  Síntesi Design ofereix a entitats andorranes i estrangeres un estudi de disseny integral, gràfic i industrial, des de la idealització d'un concepte fins a la producció d'objectes promocionals concebuts ecològicament. El Bobhanger, una de les seves darreres creacions patentades, és un penjador fet amb cartró i ampolles de plàstic que representa tot l’esperit ecosostenible dels seus promotors.

 • INLINGUA - Sr. Ferran Costa
  Empresa que ofereix estades d'immersió lingüística, seguint el model dels summer camps nord-americans, a persones residents i no residents al país. Els alumnes, infants o adults conviuen aïllats del seu entorn tradicional, fet que agilitza el procés d'aprenentatge. Inlingua vol aportar un alt valor afegit a l'economia andorrana, aprofitant les estructures del país i aportant uns mètodes pedagògics de qualitat contrastada